Elevii vor fi repartizați în clasa pregătitoare în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți în ședințe publice. Programul înscrierilor

15 februarie 2020, 18:31

Înscrierile pentru clasa pregătitoare încep pe 4 martie, iar metodologia nu a fost încă aprobată. Directorii școlilor trebuie să aleagă dacă elevii vor fi repartizați în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți în ședințe publice. De asemenea, ei au putut propune şi alte metode de selectie transparente și nediscriminatorii.

Și repartizarea învățătoarelor la clasă ar urma să fie făcută în aceleași condiții.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că elevii din Capitală vor fi înscrişi la clasa pregătitoare în ordine alfabetică. Modul în care vor fi repartizați elevii în clase va fi decis de Consiliul de Administrație și comunicat părinților la avizier sau în cadrul zilelor „Porților deschise”.

Deja acest model de înscriere se aplică de 4 ani în județul Timiș şi la o şcoală din Bucureşti, unde părinţii a 100 de copii doreau toţi la aceeaşi învăţătoare.

Clasele se vor forma însă la finalizarea procesului de înscriere.

Programul înscrierilor în clasa pregătitoare

Din 24 februarie, se vor afişa circumscripţiile şcolare, numărul de clase pregătitoare alocate fiecarei şcoli şi criteriile de departajare, atât pe site-urile unităților de învățământ, cât și pe cel al inspectoratelor județene.

(w500) Program î

Între 25 februarie si 9 martie vor fi organizate „Zilele porților deschise”, când părinții pot vizita şcoala din circumscripţie pentru a cunoaşte învăţătorii.

Între 25 februarie şi 20 martie, vor fi evaluați copiii care nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie, dar ai căror părinţi vor opta să meargă la şcoală.

În 4 martie începe prima etapă de înscriere, care se va încheia în 1 aprilie, când se vor afişa la şcoli şi inspectorate numărul de locuri libere rămase şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă va începe din 22 aprilie şi se va finaliza în mai.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite