Elevii unei comune din Dolj nu au mai ajuns la școală pentru că microbuzul lor a rămas fără plăcuțe de înmatriculare, din lipsă de RCA

Situație neobișnuită într-o comună doljeană. Elevii nu mai pot merge la școală pentru că microbuzul a rămas fără plăcuțe de înmatriculare. Polițiștii au constatat că nu mai avea asigurarea obligatorie RCA.

14 Septembrie 2022, 17:32 (actualizat 14 Septembrie 2022, 19:51) Știrile TVR |

Sălile de clasă de la Școala Gimnazială Carpen din județul Dolj au rămas goale, dimineață.

Aproape 20 de copii dintre cei care fac naveta spre școala din Carpen nu au putut să vină astăzi, la ore, pentru că microbuzul școlar nu a mai circulat și elevii nu au mai avut cu ce să plece de acasă.

Alți elevi, cei care locuiesc în Geblești, un sat izolat, la 8 km de școală, au fost ținuți de părinți acasă. Ar fi putut parcurge doar pe jos drumul anevoios până la școală.

“Am așteptat să vină microbuzul și nu a venit și noi nu avem cu ce să-i ducem la școală, că așa este satul, rău. (Dvs nu aveți posibilitate?) Nu, doar cu căruța, dar cum să duci copilul la 10 ani cu căruța?"

Microbuzul a rămas fără plăcuțe de înmatriculare după ce un agent din comună a descoperit că nu mai are RCA valabil.

ȘTEFAN VASILICĂ, primar Carpen: Nu am știut că trebuia schimbată acea asigurare, dar problemele cu agentul Lăcățeanu sunt de cel puțin 10 ani.

MARIUS VÂLVOI, șofer microbuz școlar: Nu am știut, vă dați seama că, dacă știam, o făceam mai din timp. Probabil dacă mă chemau la poliție acum 2-3 săptămâni, rezolvam de atunci.

CRISTIAN GRIGORESCU, purtător de cuvânt IPJ Dolj: Nu a putut fi făcută dovada poliței RCA. Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, fiind dispusă măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Conducerea școlii speră ca problema să se rezolve cât mai repede.

NELU IOVAN, director Școala Gimnazială Carpen: N-au reușit să vină toți copiii navetiști. Sunt clasa pregătitoare, a întâia, a doua, a treia, a patra, care fac naveta, și e greu să vii copil de 6-7 ani, 5-6 kilometri, pe jos.

Conducerea IPJ Dolj a dispus efectuarea unor verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Situația va reveni la normal, după ce plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale microbuzului vor fi ridicate de la poliție.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA -2°C 0°C
BRASOV -5°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI