Elevii unei școli din Suceava vor scăpa de povara ghiozdanului. Copiii își vor lăsa manualele și caietele în noile dulapuri din sala de clasă

9 mai 2023, 09:00

La Liceul cu Program Sportiv din Suceava, elevii din clasele primare vor scăpa de povara ghiozdanului plin cu manuale, culegeri și caiete. Și le vor putea pune în noile dulapuri din sălile de clasă.

”La copiii mici, ghiozdanele erau destul de grele ele și goale, darmite cu cărți pe deasupra cred că ajungeau la 4, 5, 6 kg. Sunt grele, mai ales pentru cei de premergătoare, clasa 1, care sunt firavi”, a spus Anca Darea, învăţătoare, Liceul cu program sportiv Suceava.

Cei mici au primit câte o cheie de la propriul dulap și își pot ține, astfel, lucrurile în siguranță.

”În primul rând copiii nu vor trebui să care în fiecare zi rechizitele în spate, se organizează altfel, au loc de depozitare și este foarte, foarte bine”, este de părere o persoană.

Școala a cumpărat 120 de dulapuri din banii primiți de la autoritățile locale. Întregul proiect a costat 40 de mii de lei.

”Copiii din clasele primare vor veni la școală doar cu apă, cu un sandwich, iar toate manualele, toate fișele, toate lucrurile pe care le folosesc la școală vor fi ținute în aceste dulăpioare. Vrem să ducem acest proiect din toamnă și la clasele de gimnaziu și liceu”, a spus Ciprian Anton – director LPS Suceava.

Mai multe școli ar putea fi dotate cu astfel de dulapuri noi prin planul național de redresare și reziliență. De mai bine de o lună, autoritățile locale au depus documentele necesare pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite