Elevii se vor întoarce la școală treptat. Consilier al ministrului Educației: Școala așa cum o știm sau cum am lăsat-o în 11 martie nu va reveni la normal

23 aprilie 2020, 22:52

1 iunie este una dintre datele care ar putea fi luate în calcul pentru întoarcerea elevilor în școli. Dar ministrul educației nu a avansat, deocamdată, un termen. A anunțat doar că revenirea în sălile de clasă se va face treptat.

Decizia va ține cont de reducerea la maximum a riscurilor de îmbolnăvire, a dat asigurări prim-ministrul Ludovic Orban.

Planul pentru reluarea cursurilor este încă în lucru. Este posibil că în primă etapă să revină la școală elevii din clasele a opta și a 12-a, care au de susținut examene.

Reprezentanții elevilor sunt nemulțumiți că până acum Ministerul Educației nu a făcut publică nicio propunere.

Până la revenirea elevilor în scoli, profesorii sunt obligați să predea lecții online, acolo unde acest lucru este posibil.

A comentat subiectul la Tema Zilei de la TVR1  Daniela Vişoianu, consilier al ministrului Educaţiei.

„Școala așa cum o știm sau cum am lăsat-o în 11 martie nu va reveni la normal, adică nu ne vom întoarce în aceeași școală, nu ne vom întoarce în aceleași clase cu 20-30-40 de copii. Este o așteptare pe care nu trebuie să o mai avem pentru acest an școlar”, spune Daniela Vișoianu.

Consilierul ministrului Educației mai spune că deciziile nu vor fi luate doar de minister, ci vor fi discuții cu specialiști, cu medici, cu epidemiologi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite