Elevii din anii terminali se pregătesc de simularea examenelor naționale

22 februarie 2021, 12:34

Ei sunt încrezători că, după ce au revenit la școală, în sistem clasic, vor reuși să recupereze pierderile din primul semestru când au învățat în sistem online.

Elevii din Olt din anii terminali sunt cei mai bucuroși de reluarea cursurilor în sistem clasic. Consideră că astfel acumulează mai ușor cunoștințele necesare pentru susținerea examenelor naționale din vară. Ei susțin că simularea examenelor care va avea loc luna viitoare îi va ajuta.

Ministerul Educației a stabilit calendarul simulării examenelor naționale din vară. Atât elevii din clasele a VIII-a, cât și cei care își finalizează studiile liceale vor simula Evaluarea și Bacalaureatul în partea a doua a lunii martie.

Conducerile unităților de învățământ din Olt susțin că elevii vor beneficia de ore de pregătire începând cu luna aprilie. Programul va fi definitivat după ce se vor cunoaște notele de la simulări.

Anul acesta, în premieră, probele pentru Evaluarea Națională se vor susține în ultima parte a lunii iunie, în perioada 22-25 iunie, iar cele de la Bacalaureat încep pe 14 iunie cu proba A și se încheie pe 1 iulie, cu proba scrisă la limba maternă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite