Elevii români au obținut o medalie de aur, două de argint și trei de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică!

Lotul olimpic de matematică a obţinut 6 premii - o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz - la a 60-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată luna aceasta, la Bath, Marea Britanie. Echipa României din acest an este una din cele mai "tinere" din istoria participării țării noastre, subliniază Ministerul Educației Naționale. Patru olimpici au fost la prima prezență într-un concurs internațional de seniori de un asemenea nivel.

22 Iulie 2019, 18:49 (actualizat 22 Iulie 2019, 18:52) |
Lotul olimpic de matematică
Lotul olimpic de matematică
Olimpici la Matematică

Medalia de aur a fost cucerită de Edis Memiș, de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța. Rezultatul îi asigură clasarea între cei mai buni 15 elevi-matematicieni din lume, subliniază Ministerul Educației.

Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac, de la Liceul Teoretic "Coriolan Brediceanu" din Lugoj, și  de Sebastian-Mihai Șimon, de la Liceul Internațional de Informatică din București.

Tudor-Darius Cardaș (Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani), Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach (ambii de la Liceul Internațional de Informatică București) au fost recompensați cu medalii de bronz.

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara - deputy leader), prof. univ. dr. Radu Gologan (președintele Societății de Științe Matematice din România - observator și membru al Consiliului de Conducere OIM) și de Lucian Țurea (Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București - observator).

(w620) Olimpici l

Olimpiada Internaţională de Matematică este cea mai prestigioasă competiție dintre olimpiadele internaţionale consacrate ştiinţelor. A fost lansată în 1959, la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, fiind organizată la Brașov, într-o formulă ce a inclus 7 state.

În total, România a găzduit Olimpiada Internaţională de Matematică de 6 ori, ultima oară anul trecut, la Cluj-Napoca.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 17°C
IASI 14°C 14°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI