Elevii nepregătiți au scris tot ce le-a trecut prin cap la Evaluarea Națională: "Drama e că nu înţeleg ce-a vrut să spună autorul. N-am auzit de Horia Lovinescu"

Lucrările de la Evaluarea Națională au demonstrat că elevii sunt nepregătiți, dar au un simț al umorului dezvoltat! Absolvenții de gimanziu au dat dovadă de originalitate și au scris tot ce le-a trecut prin minte. Iată un exemplu: "În timp ce mama îmi citea tema la română, eu am adormit".

19 Iunie 2019, 17:49 (actualizat 19 Iunie 2019, 21:53) Știrile TVR |
Perle de la Evaluarea Națională
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La primul subiect, elevii au avut de demonstrat că un text de Horia Lovinescu aparține genului dramatic. Sincer, un elev a scris că nu înțelege textul.

"Drama e că nu înţeleg ce-a vrut să spună autorul. N-am auzit de Horia Lovinescu."

Alt elev a scris că a obosit citind.

"E prea mult de citit, mă pierd în acest dialog. Nu găsesc ideile principale şi secundare."

La subiectul al doilea, candidații au avut de creat o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură. Detaliu care i-a debusolat pe candidați

"Nu înţeleg cerinţa. Eu nu fac nimic când cineva citeşte. Stau şi ascult."

"În timp ce mama îmi citea tema la română, eu am adormit. M-am trezit speriat de urletele ei."

Unii dintre ei au încercat chiar să trișeze la examen și s-au gândit să-i ceară subiectele ministrului Educației. Pe Facebook!

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu: "Nu-mi mai scrieți mesaje cu această cerință, pentru că fără îndoială n-am cum să facă lucrul acesta. În același timp, când scrieți mesaje, fiți atenți să nu mai faceți greșeli de ortografie pentru că astea supără pe oricine".

Subiectele de la proba scrisă la Limba și literatură română i-au pus clar în dificultate pe cei care n-au învățat. Nici elevilor pregătiți nu le-a fost ușor, susține profesoara de română Florina Rogalski.

Ministerul Educaţiei a răspuns acuzaţiilor şi susţine că programa de examen a fost respectată cu strictețe. Elevilor li s-a cerut doar să relateze o întâmplare din timpul unei activități de lectură. Iar textul de Horia Lovinescu a fost ales astfel încât să poată fi regăsite trăsăturile specifice genului dramatic

Maine, elevii vor susține a doua probă a examenului: matematica. Iar pe 25 iunie vor afla notele. Rezultatul la Evaluarea Națională contează în proporție de 80% la media de admitere în liceu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI