Elevii, indignați de declarațiile evazive ale autorităților despre începerea anului școlar

Consiliul Național al Elevilor își exprimă indignarea cu privire la declarațiile „evazive și incerte” venite din partea autorităților, cu doar o lună înainte de începerea noului an școlar.

18 August 2020, 14:32 (actualizat 18 August 2020, 14:33) Știrile TVR |
Elevi / FOTO: https://www.tribuna.ro/

Potrivit Consiliului Național al Elevilor, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că decizia de a păstra distanțarea fizică între elevi la orele de curs va rămâne la latitudinea fiecărei unități de învățământ, contrar recomandărilor emise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

„Considerăm extrem de grav faptul că implementarea uneia dintre principalele măsuri de combatere a coronavirusului va fi decisă de fiecare școală în parte, în defavoarea unor norme clare și unitare luate la nivel central”, arată consiliul.

Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor susțin că doar cu câteva săptămâni înaintea începerii noului anului școlar, elevii, profesorii și părinții se află într-o profundă stare de incertitudine.

Aceasta în condițiile în care nimeni nu știe în ce condiții se vor redeschide școlile, iar autoritățile locale și unitățile de învățământ nu știu ce dotări se impun, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie periclitată.

Elevii solicită guvernanților să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului școlar, bazată pe o consultare reală cu toți actorii implicați în actul educațional și racordată la nevoile de bază ale elevilor - educația și sănătatea.

„În punctul acesta, nu cred că ne mai putem declara surprinși de faptul că guvernanții nu sunt pregătiți pentru începerea anului școlar. Mai avem 27 de zile până la data începerii cursurilor. Cu fiecare zi care trece fără un set clar de măsuri pentru autoritățile locale și unitățile de învățământ, ne apropiem din ce în ce mai tare de un început de an școlar care va pune în pericol sănătatea elevilor”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Acesta crede că dacă Guvernul nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în deplină siguranță, Consiliul Național al Elevilor își va revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie.

 

Sursa: Mediafax

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 27°C
IASI 28°C 20°C
CLUJ 25°C 17°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 26°C 22°C
BRASOV 26°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI