Elevii își vor putea spune părerea despre materii și profesori. Primele fişe de feedback vor putea fi completate chiar la sfârșitul acestui an școlar

De anul acesta elevii sunt încurajați să spună ce cred despre profesorii lor și despre materiile predate. Totul va fi trecut într-o fișă pe care Ministerul Educației a reușit să o pună la punct. Chestionarul va fi completat opțional la sfârșitul fiecărui semestru, după încheierea mediilor. Profesorii atrag atenția că răspunsurile nu reprezintă o evaluare a activității lor.

03 Iunie 2021, 21:10 |
Elevii isi spun parerea despre materii si profesori
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Profesorul îmi explică clar materia" sau "Mă simt în siguranţă şi confortabil la această oră." Sunt două dintre cele 16 afirmații din fișa pe care elevii o vor putea completa semestrial. Pentru fiecare vor acorda un punctaj de la 1 la 5. Inițiativa apare în statutul elevului încă din 2016, însă puține școli au și aplicat-o, în lipsa unor reguli stabilite de Ministerul Educației.

Fișa nu va conține numele școlarului care o completează. Cadrele didactice spun că de fapt nu este vorba despre o evaluare făcută de elevi.

Pentru Ministerul Educației, beneficiile sunt clare.

Este un exercițiu bun spun experții în educație, dar cu o condiție: profesorii să audă bine ce spun copiii acolo și să își extragă mesajele care să-i ajute să-și îmbunătățească interacțiunea cu copiii, iar copiii să dea feedback cu bună credință.

Primele fişe de feedback semestrial vor putea fi completate chiar la sfârșitul acestui an școlar. Răspunsurile vor fi centralizate la nivelul școlii, iar profesorii le vor analiza împreună cu elevii la începutul fiecărui semestru.

 

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI