Elevii din zonele epidemiologice roșii încep cursurile online. Cum fac școlile față acestei provocări

După sistemul de sănătate, urmează un moment al adevărului pentru educația din România. Vorbim despre dotările școlilor, despre pregătirea profesorilor. Acum, orele lor vor putea fi urmărite de oricine. Pe 14 septembrie, scoala va începe exclusiv online, în 43 de localități din țară, din cauza numărului mare de cazuri de covid raportat la populație. Sunt și directori luați prin surprindere de noua situație.

08 Septembrie 2020, 20:14 (actualizat 08 Septembrie 2020, 22:37) Știrile TVR |
Elevii din zona roșie încep școala acasă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Orașul Ghimbav este singura localitate din județul Brașov în care școala ar trebui să înceapă după scenariul roșu. Populația numără 6700 de persoane, iar datale arată o rată de transmitere de 3,27 la mia de locuitori. În Ghimbav există o singură școală gimnazială cu 450 de elevi și o singură grădiniță, unde sunt înscriși 150 de copii. Școala este dotată de mai mulți ani dispozitive inteligente, care fac învățatul online mai ușor.

Școală din Ghimbav e pregătită și pentru scenariul galben, care presupune venirea elevilor în clase, în ture, alternativ. Există trasee stabilite, dezinfectanți. iar zilele următoare vor fi montate pe toate băncile panourile de plexiglas. Se amenajează un loc de predare chiar și afară, în curte, care va funcționa când vremea o va permite.

În Neamț, comuna Poiana Teiului este singura din județ "colorată" cu roșu pe harta localităților cu incidență mare de cazuri Covid.

Școala ar urma să înceapă luni exclusiv online și în comuna Bolvașnița din județul Caraș-Severin. Este singura din județ. Aici, incidența cazurilor COVID-19 este de 7,56 la 1.000 de locuitori, mult peste pragul de 3 la mie, trasat de autorități pentru scenariul roșu.

O situație inedită este în comuna Şistarovăţ din Arad. Și aici școala va trebui să funcționeze după scenariul roșu, deși în comună nu există nicio persoană infectată. Singurele cazuri sunt dintr-un centru de reabilitare neuropsihică, aflat într-un sat, la 10 kilometri distanță.

În jud Arad sunt 8 comune în care școala va începe în sistem online, după scenariul roșu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 18°C
IASI 14°C 16°C
CLUJ 15°C 14°C
CONSTANTA 11°C 11°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 16°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI