Elevii din toată țara au intrat în vacanța mare. Festivități în condiții de pandemie: părinții au venit cu certificat de vaccinare, test PCR sau dovada bolii

Festivități școlare adaptate pandemiei
Festivități școlare adaptate pandemiei
25 iunie 2021, 12:12

Elevii de la Liceul Jean Monnet din București au încheiat acest an școlar cu rezultate foarte bune. În ciuda piedicilor pe care le-au avut din cauza pandemiei, copiii au reușit să se adapteze, iar unii spun că le-ar plăcea să rămână online și anul următor. Pentru părinți, însă, a fost cel mai greu an școlar.

Spre deosebire de anul trecut, acum școlile au avut voie să organizeze festivități de final, cu respectarea regulilor sanitare.

Prof. DIANA RĂDUCANU, director adjunct, Liceul Jean Monnet, București: „I-am informat pe părinți că pot participa dacă îndeplinesc una dintre cele patru condiții: dacă sunt vaccinați, inclusiv cu rapelul, dacă au test PCR cu cel puțin 72 de ore înainte, test rapid cu cel puțin 24 de ore înainte sau dacă au trecut prin boală într-un interval de 90 până la 15 zile în urmă”.

Anul școlar 2020-2021 a fost atipic. Din cauza pandemiei, elevii au învățat mai mult online. Însa nu toţi copiii au avut acces la acest tip de educaţie. Tocmai de aceea, Ministerul Educaţiei a organizat ore remediale pentru recuperarea materiei. Însă foarte puțini elevi s-au înscris la aceste cursuri.

–––––––––––––––––––––––-

Părinții și bunicii care au vrut să participe la aceste evenimente au venit cu dovada vaccinării sau cu test PCR negativ, ori dovada că au trecut prin boală în ultimele trei luni.

Anul școlar 2020-2021 a fost unul atipic. Din cauza pandemiei, elevii au învățat mai mult online. Însă nu toţi copiii au avut acces la educaţia online.

Motiv pentru care ministerul Educaţiei a organizat ore remediale pentru recuperarea materiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite