Elevii din Slovenia se testează singuri la școală de trei ori pe săptămână

18 noiembrie 2021, 11:54

Miercuri a fost prima zi când elevii din ciclurile primar și gimnazial din Slovenia au început să se testeze singuri anticovid. Fac teste rapide antigen sub supravegherea unui adult, profesor sau voluntar. Părinții trebuie să-și dea consimțământul scris, altfel copilul continuă să învețe de la distanță. Au existat destule voci împotriva acestei decizii lucru care a amânat redeschiderea școlilor cu 2 zile.

Mojca Mihelic, director de şcoală: Săptămâna trecută au fost destule revolte. Dar am stat de vorbă cu părinţii, le-am spus să aibă încredere în medici, că facem asta pentru a ţine şcolile deschise şi să nu-şi folosească copiii drept arme în această confruntare. Trebuie să învăţăm pe copii să abordeze această testare că pe un joc dacă vrem să prevenim un colaps al sistemului medical.

Elevii trebuie să se testeze săptămânal în zilele de luni, miercuri și vineri. Excepție fac cei vaccinați, în Slovenia vaccinarea antiCOVID se face de la 12 ani, sau care au trecut prin boala. De asemenea, elevii cu nevoi speciale se pot testa acasă. În cazul unui rezultat pozitiv la testul rapid, copilul este izolat până la efectuarea unui test PCR, în timp ce restul clasei continuă orele. Doar dacă rezultatul testului PCR este pozitiv atunci și colegii sunt plasați în carantină.

Autoritățile au decis auto-testarea pentru a mentine școlile deschise, în condițiile în care potrivit datelor oficiale cele mai multe cazuri noi de infectare se înregistrează la grupa de vârstă 5-15 ani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite