Elevii din București și Ilfov care studiază în școli profesionale se pot pregăti direct la sediile unor firme unde apoi să fie angajaţi

Se caută meseriaşi, inclusiv de pe băncile şcolii. Înainte de a termina cursurile, elevii claselor a opta din peste 100 de şcoli din Bucureşti sunt îndemnaţi să îşi continue studiile şi la şcolile profesionale, unde pot învăţa direct o meserie din care să îşi asigure viitorul. Prin învăţământul dual promovat de Primăria Capitalei, elevii se pot pregăti direct la sediile unor firme unde apoi pot fi angajaţi.

30 Mai 2022, 00:50 Știrile TVR |

Noile tehnologii aduc schimbări importante şi pe piaţa muncii: multe dintre meseriile tradiţionale sunt pe cale de dispariţie. Cu greu mai găseşti un cizmar, ceasornicar, poștaș sau chiar zidar. Iar tinerii sunt tot mai puţin interesaţi de ele.

În ultima săptămână de cursuri, elevilor din clasele a opta li se prezintă şi varianta de a deveni meseriaşi de top după terminarea învăţământului dual. Au şi unele facilităţi financiare din primul an de studii.

Diploma pe care elevii o primesc după încheierea învățământului profesional dual este recunoscută și la nivel european și poate fi folosită inclusiv pentru înscrierea la o universitate.

Peste 600 de locuri sunt disponibile în Bucureşti pentru învăţământul dual, clasa a IX-a.

Proiectul Primăriei Capitalei pentru promovarea învățământului profesional dual se adresează şi elevilor din judeţul Ilfov.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI