Elevii din școala cu tavanul prăbușit au început cursurile la o altă unitate. Federaţia Părinţilor cere expertizarea tuturor şcolilor

29 mai 2017, 19:05

La orele prânzului, sute de elevi se înghesuiau pe porţile Școlii Nr. 127. Cei de la şcoala 141 au fost repartizaţi într-un corp de clădire, în timp ce copiii din şcoala gazdă se bucură de un program mai scurt. Acum sunt 27 de clase, care învaţă în trei schimburi, cu ore de câte 45 de minute şi pauze de 5. Pe elevi nu pare să-i deranjeze, mai ales că mai sunt doar două săptămâni şi jumătate de cursuri. Însă părinţii celor de la Școala 141 sunt nemulţumiţi.

Doar un noroc a făcut ca săptămâna trecută elevii să nu fie în şcoală când a căzut tavanul. Erau în săptămâna „Școala altfel” – fără cursuri şi cu activităţi extraşcolare.

Patru elevi însă, au tras o sperietură zdravănă. Aceştia s-au adăpostit de ploaie într-o clasă de la etajul unde s-a prăbuşit tavanul. Din fericire, nimeni n-a păţit nimic.

Conducerea şcolii a făcut nenumărate sesizări către primărie prin care a atras atenţia asupra pericolului. În 2015, a depus chiar un proiect de reabilitare, cu buget aprobat. Numai că, în 2016, prin schimbarea legii achiziţiilor, proiectul a picat. Abia acum, în vacanţa de vară, şcoala va fi reabilitată.

Primăria a pus lacătul pe porţile Școlii 141 după prăbuşirea tavanului.

Federaţia Părinţilor a cerut expertizarea tuturor clădirilor în care funcţionează şcolile.

Între timp, şi ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, le-a cerut inspectoratelor şcolare să centralizeze toate instituţiile de învăţământ cu probleme, pentru a preveni astfel de situaţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite