VIDEO TELEJURNAL

Elevii din școala cu tavanul prăbușit au început cursurile la o altă unitate. Federaţia Părinţilor cere expertizarea tuturor şcolilor

A fost hărmălaie mare, astăzi, în curtea Școlii 127 din Bucureşti. Elevii şi-au primit colegii de la 141, care nu mai aveau unde să înveţe după ce în şcoala lor s-a prăbuşit un tavan. Părinţii şi-au adus copiii de mână până la cursuri, ca să vadă că sunt în siguranţă. Între timp, la Școala 141, trei muncitori au curăţat molozul. Federaţia Părinţilor cere expertizarea tuturor şcolilor.

29 Mai 2017, 19:05 (actualizat 29 Mai 2017, 19:37) |
Școala ”2 în 1”
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La orele prânzului, sute de elevi se înghesuiau pe porţile Școlii Nr. 127. Cei de la şcoala 141 au fost repartizaţi într-un corp de clădire, în timp ce copiii din şcoala gazdă se bucură de un program mai scurt. Acum sunt 27 de clase, care învaţă în trei schimburi, cu ore de câte 45 de minute şi pauze de 5. Pe elevi nu pare să-i deranjeze, mai ales că mai sunt doar două săptămâni şi jumătate de cursuri. Însă părinţii celor de la Școala 141 sunt nemulţumiţi.

Doar un noroc a făcut ca săptămâna trecută elevii să nu fie în şcoală când a căzut tavanul. Erau în săptămâna "Școala altfel" - fără cursuri şi cu activităţi extraşcolare.

Patru elevi însă, au tras o sperietură zdravănă. Aceştia s-au adăpostit de ploaie într-o clasă de la etajul unde s-a prăbuşit tavanul. Din fericire, nimeni n-a păţit nimic.

Conducerea şcolii a făcut nenumărate sesizări către primărie prin care a atras atenţia asupra pericolului. În 2015, a depus chiar un proiect de reabilitare, cu buget aprobat. Numai că, în 2016, prin schimbarea legii achiziţiilor, proiectul a picat. Abia acum, în vacanţa de vară, şcoala va fi reabilitată.

Primăria a pus lacătul pe porţile Școlii 141 după prăbuşirea tavanului.

Federaţia Părinţilor a cerut expertizarea tuturor clădirilor în care funcţionează şcolile.

Între timp, şi ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, le-a cerut inspectoratelor şcolare să centralizeze toate instituţiile de învăţământ cu probleme, pentru a preveni astfel de situaţii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 12°C
IASI 12°C 9°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 15°C 12°C
CRAIOVA 16°C 16°C
BRASOV 10°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI