Elevii de liceu au posibilitatea să studieze, timp de un an, în Statele Unite ale Americii, cu burse gratuite oferite de guvernul american

12 septembrie 2022, 17:21

Alex s-a întors după un an de liceu în Statele Unite ale Americii. Tânărul a fost impresionat de sistemul de învățământ de acolo și vrea să se întoarcă pentru a-și continua studiile universitare. Acum este elev în ultimul an la Liceul Mihai Viteazu din Caracal.

Alexandru Drăghia: Am experimentat orice, de la teatru până la momente informale cu profesori, ieşit cu profesorii spre finalul anului. Lucrul ăsta a fost un şoc pentru mine, pentru că în România există această barieră a formalităţii între elev şi profesor.

Adina a studiat ultimul an de liceu în statul Nebraska. Asta se întâmplă rar, pentru că FLEX este un program de schimb de experienţă dedicat elevilor din primii 3 ani de liceu. Dar pentru că pandemia a împiedicat-o să studieze în clasa XI-a în SUA, organizatorii i-au oferit această şansă de a termina liceul peste ocean.

Adina Buleandră, bursier FLEX: Experiența a fost cel puțin unică și minunată, mai ales pentru faptul că eu am absolvit acolo, în America.

Adina își dorește o carieră în diplomație şi vrea să-și continue studiile la Facultatea de Relații Internaționale de la Universitatea Bucureşți.

Până atunci, speră să inspire cât mai mulţi liceeni să se înscrie la programul susţinut de guvernul american, care le permite să studieze un an într-un liceu de peste ocean.

Eliza Chirilă Pop, coordonatorul programului FLEX: Căutăm elevi a IX-a, a X-a și a XI-a care cunosc limba engleză. Dar mai căutăm niște lucruri la ei: să fie deschiși, curajoși și gata pentru o experiență care nu va fi deloc ușoară.

Înscrierile se fac online pâna pe 13 octombrie. Cei selectaţi trec în etapa semifinală şi doar 30 din aceștia vor ajunge să cunoască sistemul american de învățământ.

Programul este deschis și pentru elevii ucraineni, care sunt în România şi care au locuri separate pentru bursele americane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite