Elevii de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali din București au fost medaliați la Paris, pentru performanțele la dans clasic, dans contemporan și neoclasic

25 aprilie 2023, 21:17

De 15 ani de când participă la acest concurs, românii au fost mereu în top.

CLARA MARIA ONICEAG, elevă: Dansul înseamnă tot. Prin dans noi ne exprimăm. Pentru mine e mult mai ușor să mă exprim prin mișcare, decât prin cuvinte.

CĂLIN ŞTEFAN GARAIACU, elev: Aș vrea să ajung prim-balerin la cea mai mare operă din lume. Opera din Paris. Sau aici, în România. Facem de toate, balet contemporan, stretching și gimnastică.

Iar munca vine atât dinspre elevi, cât și dinspre profesorii lor.

NICOLETA COCEA, profesoară de dans clasic: Elevii noștri, deoarece au aceste performanțe extraordinare, au niște date native extraordinare, sunt foarte căutați de școlile de balet de afară și ei sunt ofertați cu burse de studiu, cum s-a întâmplat și în urma acestui concurs, la școli importante din Paris, din Londra, din Germania.

Liceul de coregrafie din Bucureşti a fost desemnat, anul acesta, cea mai bună şcoală de balet din Europa. În 2014 însă, a fost la un pas de desfiinţare, pe motiv că are prea puţini elevi.

238 de copii învaţă astăzi la Liceul de Coregrafie Floria Capsali.

EDUARD PUSCHIN, directorul Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”: Avem un parteneriat trainic cu Opera Română și elevii liceului nostru, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, vin să se pregătească în cadrul acestei instituții. Și, mai mult, beneficiază și de suportul logistic și profesional al acestor artiști.

În cadrul unei ceremonii desfășurate la Opera Națională, Ministerul Culturii le-a acordat elevilor performeri diplome de excelență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite