Elevii de la Colegiul Sfântul Sava, școala în care a învățat Regele Mihai, au adus un omagiu Majestății Sale

Școala în care a învățat Regele Mihai, colegiul bucureştean Sfântul Sava n-a fost uitată niciodată. Tatăl său, Carol al II-lea a cerut acum 85 de ani înființarea unei clase speciale în care să învețe elevul Mihai. Iar Regele a păstrat legătura cu acest liceu când a revenit în țară. Elevii de azi ai colegiului au mers la Palat să-i aducă un ultim omagiu.

14 Decembrie 2017, 19:52 (actualizat 14 Decembrie 2017, 20:28) |
Omagiu adus de elevii de la Sfântul Sava
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Zeci de elevi ai Colegiulu Sfântul Sava au făcut o altă oră de istorie. Au vrut să îi aducă un ultim omagiu Regelui Mihai, poate cea mai mare personalitate care a învăţat în şcoala lor.

Regele Mihai a păstrat o legătură aparte cu colegii săi din clasa Palatină. Dar şi cu elevii liceului în anii în care a revenit în ţară.  În anul 1997 Majestatea Sa revine pentru prima oară în liceu, după mulţi ani de la terminarea cursurilor.

În tăcere, elevii au mers pe jos până la Palatul Regal. Pe drum au luat coroane de flori pe care au pus un mesaj de la elevii savişti, aşa cum le place să se numească. La Palat, s-au aşezat la rând pentru a ajunge la catafalc.

Şi Regele Mihai a fost un savist. Clasa Palatină în care a învăţat avea un regim mixt: civil şi militar. A fost formată din copii care au obţinut zece la admiterea în liceu şi proveneau din toate clasele sociale. Colegiul Sfântul Sava unde a funcţionat, se ladă cu această istorie regală.

 

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN MOARTEA UNUI REGE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI