Elevii de clasa a VIII-a au susţinut proba la Matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale

Încă o zi plină de emoţii pentru elevii de clasa a VIII-a. Marți au susţinut simularea la Matematică pentru evaluarea Naţională de la vară. Subiectele au fost accesibile, spun atât elevii cât şi profesorii.

05 Aprilie 2022, 06:27 (actualizat 05 Aprilie 2022, 23:49) Știrile TVR |
Examen

Elevii de clasa a VIII-a se reobişnuiesc cu emoţiile şi frământările unui examen.

După simularea la Matematică au ieşit mai zâmbitori, în comparaţie cu proba la Limba română.

Elevii din Olt spun că se aşteptau ca subiectele să fie mai dificile. Relaxaţi au ieşit de la examen şi elevii din Timişoara.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine miercuri proba la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate pe 14 aprilie.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobat prin ordin de ministru.

Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Evaluarea Naţională are loc între 14 şi 17 iunie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI