Elevii de clasa a V-a ar putea face primele ore fără manuale

Cărţile pentru majoritatea materiilor ar putea întârzia, întrucât licitaţiile pentru alegerea lor au fost contestate. Din ghiozdanele copiilor vor lipsi şi manualele auxiliarele neaprobate. Nu doar pentru o vreme, ci tot timpul. Ministrul Educaţiei şi părinţii au căzut de acord că manualele auxiliare nu au ce să mai caute în şcoli.

03 August 2017, 19:39 |
Manualele de clasa a V-a ar putea întârzia
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Copiii de clasa a V-a ar putea începe anul şcolar, pe 11 septembrie, fără toate manualele pe masă. Doar la 7 dintre cele 25 de discipline e clar ce manuale vor fi. În cazul celorlalte, licitaţiile au fost contestate, iar de aici rezultă întârzieri.

Ghiozdanele elevilor sunt foarte grele, pentru că sunt ticsite de auxiliare neaprobate de minister, crede Liviu Pop. De aceea, atât ministrul, cât şi părinţii au căzut de acord ca niciun astfel de material neavizat să nu mai intre în şcoli.

Mai mult, nici manualele aprobate nu ar trebui duse, obligatoriu, la toate orele.

În privinţa controversatului manual de sport, părinţii aşteaptă ca acesta să treacă testul primului semestru, în mâinile copiilor de clasa a V-a.

Pregătirea profesorilor pentru noua programă da clasa a V-a va începe la 1 septembrie şi este susţinută din bani europeni.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -2°C -1°C
IASI -3°C -6°C
CLUJ -7°C -7°C
CONSTANTA -3°C -1°C
CRAIOVA -1°C -1°C
BRASOV -7°C -7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI