Elevii Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, cei mai buni din lume la un concurs organizat de NASA

Pleiadă de premii pentru liceele românești de elită la un concurs internațional. Elevii Colegiului Național 'Andrei Șaguna' din Brașov au fost cei mai buni din lume la o competiție organizată de NASA. Patru echipe ale colegiului brașovean au obținut locul întâi, o performanță unică în lume.

12 Aprilie 2022, 20:10 (actualizat 12 Aprilie 2022, 21:05) Știrile TVR |

Elevii Colegiului Național "Andrei Șaguna" participă de un deceniu la concursul internațional "Space Settlement Contest". Iar anul acesta au câștigat mai multe premii că niciodată. Liceenii de clasa X-a au câștigat premiul întâi cu proiectul Devision, o stație spațială în care procesul de evoluție naturală este înlocuit cu inteligența artificială.

Vlad Ionescu, elev, clasa X-a, Colegiul Național "Andrei Șaguna" Brașov: Eu m-am ocupat de partea de inteligență artificială, Maria s-a ocupat de parte de rezistență materialelor și agricultură, Sorin s-a ocupat de locație, iar Luca s-a ocupat de designul 3D.

Premiul întâi au obținut și elevii clasei a XI-a. Proiectul lor, BlueOasis, imaginează o benzinărie spațială, care produce combustibil din apă.

Teodor Neagoe, elev, Colegiul Național Andrei Șaguna, Brașov: Ideea era ca noi luăm apă și o transformăm în oxigen și hidrogen, ca să avem și combustibil, și, practic, benzinăria asta spațială ar fi ajutat celelalte settlementuri care erau în spațiu să le dea resursele necesare să existe

Elevii Colegiului Național Andrei Șaguna au fost recompensați cu premiul întâi și pentru proiectul realizat de echipa din clasa a XII-a dar și pentru merit artistic și științific.

Liceenii brașoveni trebuie să ajungă în Statele Unite, la Arlington, ca să-și ridice premiile. Au nevoie însă de 30.000 de euro, bani pe care încearcă să îi obțină din sponsorizări.

Ei sunt invitați și la conferințele anuale ale National Space Society, unde se vor întâlni cu adevărați specialiști în tehnologii spațiale.

Ciprian Satala, director adjunct, Colegiul Național Andrei Șaguna, Brașov: Sunt surprinși cercetătorii de ideile noastre și copiii învață de multe ori de la cei care au fost plecați în spațiu, chiar se ocupă, construiesc acum, le prezintă proiectele pentru anii viitori

Pe podiumul competiției au urcat și reprezentanți ai liceelor Vianu, Sava și Caragiale, din Capitală, dar și Petru Rareș din Piatra Neamț. În acest an, peste 17.000 de elevi din 22 de țări s-au înscris în concurs cu peste 3000 de proiecte.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI