Elevii clasei a VI-a au susţinut proba la "Limbă și comunicare - Limba engleză" în cadrul Evaluării Naționale

Elevii clasei a VI-a din ciclul gimnazial susţin, începând de miercuri, evaluarea naţională, prima probă fiind cea de limbă şi comunicare. Următoarele probe vor fi la matematică şi ştiinţele naturii, informează Ministerul Educaţiei Naţionale

22 Mai 2019, 09:43 (actualizat 22 Mai 2019, 20:09) |
Față în față cu textul bilingv
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Elevii de clasa a VI-a și-au testat, astăzi, cunoștințele de limba română și  limba engleză, iar mâine vor susține evaluarea la matematică și științele naturii. Notele nu se trec în catalog decât la cererea părinților. Însă rezultatele le vor arata profesorilor nivelul de pregătire și unde ar trebui să mai lucreze.

Testul de "Limbă și comunicare - Limba engleză" nu i-a pus în dificultate pe elevii de clasa a VI-a. Școlarii au avut de răspuns în română și engleză la câteva întrebări din două texte la prima vedere, cu tema: reciclarea.

Subiectele din testul de evaluare de clasa a VI-a nu au însă nicio legătura cu examenul de la finalul gimnaziului.

Evaluarea de clasa a VI-a va continua cu proba scrisă la matematică și științe ale naturii. Notele nu se trec în catalog, dar vor fi discutate cu părinții.

În următoarele trei săptămâni, elevii vor avea un program ceva mai lejer. În unele unități vor avea activități extrașcolare - în cadrul Săptămânii Altfel, apoi se vor încheia mediile și toți se pregătesc pentru vacanța mare, care va începe pe 15 iunie. Mai puțin elevii din anii terminali, care se pregătesc de examene.

Pe 3 iunie, absolvenții de liceu vor începe examenul de bacalaureat cu probele orale și de competențe digitale. Le vine rândul și colegilor din gimnaziu pe 18 iunie, când vor susține prima proba scrisă la Evaluarea Națională.

_____________________________

Elevii clasei a VI-a vor susţine, miercuri, prima probă din cadrul evaluării naţionale din acest an, respectiv cea de limbă şi comunicare, urmând ca joi, ei să treacă şi prin proba de matematică şi ştiinţele naturii.

Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfăşurarea probelor. Durata alocată rezolvării pentru elevii claselor VI-a este 60 de minute.

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, transmite sursa citată.

Peste 550.000 de elevi vor fi supuşi evaluării naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, mai arată sursa citată.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 5°C
IASI 14°C 6°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 15°C 6°C
CRAIOVA 17°C 8°C
BRASOV 13°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI