Elevii Academiei de Informatică Braşov, locul I la Olimpiada Internațională de Robotică 2021

Trei elevi braşoveni au inventat un sistem de stocare a energiei solare care ar putea ajunge să fie montat în casele verzi ale viitorului. Tinerii au răspuns provocării lansate la olimpiada internaţională de robotică şi i-au convins pe juraţi că sunt cei mai buni. La competiţie au participat nu mai puţin de 200 de echipe din 65 de ţări.

24 Noiembrie 2021, 13:20 (actualizat 24 Noiembrie 2021, 18:57) |

Energia solară, produsă prin panouri fotovoltaice este deja o soluţie ecologică folosită pe scară largă. Stocarea ei însă devine o problemă, pentru că bateriile sunt scumpe şi deloc ecologice, din cauza substanţelor chimice pe care le conţin.

De aceea provocarea de anul acesta pentru participanţii la Olimpiada Internaţională de Robotică a fost să găsească o variantă nepoluantă.

Echipa elevilor din Braşov s-a gândit să transforme energia solară în aer comprimat. Acesta este folosit apoi la producerea de curent electric atunci când nu există energie solară. De exemplu, în timpul nopţii.

Soluţia propusă de ei se poate aplica şi altor tipuri de energie - de exemplu cea eoliană. Competiţia olimpică s-a desfăşurat online, iar tinerii şi-au prezentat lucrarea în faţa unui juriu internaţional.

Cei trei membri ai echipei sunt elevi ai liceelor Andrei Şaguna şi Grigore Moisil şi participă de ani de zile la cursuri de informatică la un centru pregătire ai cărui profesori le-au fost mentori în acest proiect.

Proiectul echipei RoDroids a fost susţinut financiar de Fundaţia Comunitara Braşov care sprijină copiii să se orienteze către ştiinţă şi tehnologie.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 5°C
IASI 5°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 5°C 4°C
BRASOV 1°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI