Elevii, ajutați să înțeleagă totul despre bani. Ministrul Educației: Educația financiară va fi unul dintre module

De anul acesta, 11 aprilie este Ziua Educaţiei Financiare. O lege nouă prevede că instituțiile statului din domeniul financiar trebuie să organizeze evenimente care să ridice nivelul de pregătire privind banii. Din toamna anului viitor, elevii vor învăţa mai multe despre bani la disciplina Educaţie pentru Viaţă.

11 Aprilie 2022, 13:57 (actualizat 11 Aprilie 2022, 19:11) Știrile TVR |

Elena Crocnan, director, Colegiul Naţional "Sf. Sava" Bucureşti: Noi facem educaţie financiară în cadrul a două discipline: Economie şi chiar Educaţie antreprenorială. Pentru că nu este suficient, am dezvoltat proiecte.

Şi elevii şi profesorii spun că ar fi nevoie de mai multe cursuri în domeniu.

Noţiuni de educaţie financiară vor fi predate la disciplina Educaţie pentru Viaţă. Aceasta va fi inclusă în noile planuri-cadru de învăţământ care trebuie să fie gata până în septembrie 2023, după cum a anunţat ministrul Educaţiei.

Între timp, avem o zi dedicată educaţiei financiare, introdusă prin lege. Ministrul Sorin Cîmpeanu a marcat-o la Colegiul Sf. Sava, unde a învăţat acum patru decenii.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Este nevoie să le oferim elevilor informații atrăgătoare care să le fie utile.

Ministerul Educaţiei a cerut ca şcolile să aibă toată săptămâna invitaţi specialişti în domeniu care să le vorbească elevilor despre bani.

George Cristian Tuţă, deputat PNL, iniţiatoul legii privind Ziua Educaţiei Financiare: Educaţia financiară este despre ce reguli să aplicăm pentru a nu mai avea grija zilei de mâine.

Daniel Apostol, director de comunicare, Autoritatea de Supraveghere Financiară: La ASF am construit un site, edutime.ro, care vi se adresează. Este colecţie de resurse de educaţie financiară. Alocaţia de stat 240 de lei, adunată lună de lună, investită într-un cont de pensii privat, s-ar putea să constataţi că la 18 ani vă aduce înapoi undeva la 80 de mii de lei.

Adriana Mârşolea, director în cadrul BNR: În ultimul timp am constatat că presiunile şi tendinţele consumeriste contemporane, mai ales în rândul vostru, al tinerilor, care, alăturat unei experienţe destul de limitate, pot genera comportamente şi atutudini care ne pot afecta pe termen lung.

Românii sunt codaşii Europei la capitolul Educaţie Financiară. Mai puţin de un sfert din populaţie are cunoştinţe în domeniu, potrivit unuii studiu al Băncii Mondiale.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI