Elevii și tehnologia viitorului. La cel mai mare concurs de informatică din București participă 700 de elevi din toată lumea

11 mai 2018, 23:03

Tudor și Iulius sunt elevi în clasa a VI-a, în Capitală. Pasionați de informatică, cei doi băieți au creat o jucărie inteligentă, care să îi ajute pe copii să învețe, în joacă, funcțiile de bază ale programării.

Alexandru este elev în clasa a XII-a la un liceu din Piatra Neamț. Împreună cu tatăl său a dezvoltat un robot umanoid făcut la imprimanta 3D și înzestrat cu inteligență artificială. Lucrează la el de mai bine de 3 ani, dar munca este departe de a fi terminată.

Combaterea obezitații în rândul copiilor este una dintre prioritățile guvernului australian. Iar Muhammed, un elev în vârstă de 18 ani, a dezvoltat o aplicație care ține evidența caloriilor pe care le conțin preparatele de la cantinele școlare. La informații au acces părinții, care pot interveni atunci când apar probleme.

Competiția se află deja la cea de a XVI-a ediție și la ea participă peste 700 de elevi din toată lumea, cu 350 de proiecte. Câștigătorii vor fi desemnați la sfârșitul acestei săptămâni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Gala "Nu există nu se poate". Au fost premiați învingători din toate domeniile