Elevi olimpici cazați în condiții insalubre. Imagini şi critici pe reţelele de socializare. Inspectoratele susţin că n-au avut fonduri pentru a oferi mai mult

27 aprilie 2022, 17:49

La căminul Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din Timișoara au fost cazați o parte dintre olimpicii calificați la faza pe țară.

Mama unei eleve a postat imagini pe Facebook și a scris că, după 18 ore de mers cu trenul, fata ei a ajuns într-un loc „plin cu mirosuri grele de praf, mucegai și papuci nespălați. Într-o cameră de cămin cu parchet scorojit, ferestre prăfuite și scaune și mese răsturnate”.

Peste o mie de elevi de top au ajuns în ultima perioadă la Timișoara, pentru cele 5 olimpiade care se desfăşoară în acest oraş.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar susţin că au făcut tot ce s-a putut la nivelul actual de finanțare.

Condițiile precare au fost reclamate și de participanții la olimpiadele naționale de engleză și franceză organizate la Craiova și Pitești.

La căminul Colegiului Economic „Gheorghe Chițu” din Craiova au ajuns aproximativ 120 de elevi și profesori veniți la Olimpiada națională de franceză.

Și printre participanții la Olimpiada națională de engleză de la Pitești au fost nemulțumiri. De la condițiile de cazare, la distanța mare de locul de desfășurare al testelor.

Pentru cazarea și masa unui elev olimpic au fost alocați 100 de lei pe zi –  20 de lei reprezintă cazarea, iar restul cele trei mese.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a cerut explicații inspectorilor școlari și a propus creșterea alocației pentru cazare și hrană la 200 de lei pe zi, pentru ca aceste situații să nu se mai repete.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite