Elevi intoxicați cu spray lacrimogen în incinta liceului „Ştefan cel Mare” din Râmnicu Sărat. Băiatul care a pulverizat substanța periculoasă a fost exmatriculat

16 decembrie 2021, 11:59

Incidentul a avut loc ieri, după-amiază, la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”, din Râmnicu Sărat.

Un elev din clasa a XI-a a luat într-o pauză spray-ul lacrimogen din ghiozdanul prietenei sale și a pulverizat conținutul tubului pe holul de la etajul întâi al liceului.

Imediat, elevii din școală au simțit miros puternic și au acuzat usturimi ale ochilor și gâtului. Unii au acuzat insuficiență respiratorie, iar alții au suferit atacuri de panică.

Până la sosirea echipajelor de urgență, asistentul medical al școlii și mai mulți dascăli au intervenit imediat și au aerisit încăperile, după care i-au scos pe elevi la aer, în curtea liceului.

Prezentau o stare alterată, le usturau ochii, aveau dureri în gât fără alte modificări. Li s-a acordat primul ajutor, au stat la Camera de Gardă Pediatrie până au fost investigate, apoi au plecat cu stare generală bună, a spus doctor Felicia Vasile, director medical, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Conducerea Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare” a deschis o anchetă pentru a afla împrejurările producerii evenimentului.

Realizăm o anchetă internă prin aplicarea regulamentului, în Statutul Elevului în articolul 15, e stipulat că deținerea spray-urilor este interzisă pentru că pune în pericol integritatea fizică a elevilor. Comisia de disciplină s-a întrunit, sancțiunile vor fi validate în consiliul profesoral, a precizat Florentina Huiu, directoarea Liceului Teoretic ”Ștefan cel Mare” din Râmnicu Sărat.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că tânărul care a dat cu spray-ul e elev în clasa a XI-a , am mai găsit pe alt elev cu sprayul nefolosit, părinții au fost invitați pentru lămuriri, a afirmat Anne Marie Vrapciu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Și Poliția face cercetări în acest caz.

După ce a a analizat cazul, Comisia de disciplină a școlii a propus scăderea notei la purtare la 2 pentru eleva care a adus spray-ul în școală și exmatricularea elevului de 17 ani, care a pulverizat conținutul pe holul unității de învățământ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă