Elev: Eu am 9.40 media, din păcate cred că nu o să mai primesc bursă de merit. Ministrul Educației consideră că prin acordarea bursei de merit de la nota 8.50, și nu de la 9.50, se deforma ideea de performanță

Elevii protestează faţă de noile criterii decise de Ministerul Educației privind acordarea burselor de merit. Ei anunță că vor ataca în instanță ordinul de ministru prin care bursa de merit se va acorda de acum înainte de la nota 9.50. Ministerul Educației dă asigurări că noile decizii nu încalcă drepturile elevilor.

06 Ianuarie 2022, 19:45 (actualizat 07 Ianuarie 2022, 00:16) Știrile TVR |

Mai mulți elevi s-au strâns joi dimineață în fața Ministerului Educației, să își ceară drepturile: burse de merit acordate după regulile de până acum, începând cu nota 8.50, și nu de la 9.50.

Cuantumul bursei de merit este stabilit de fiecare primărie în parte.

În București, bursa diferă în funcție de sector și variază între 100 și 300 de lei. În unele cazuri, autoritățile locale întârzie să le plătească, invocând lipsa banilor.

Reprezentantul asociațiilor de părinți nu este de acord cu ridicarea notei pentru bursă. Cere, în schimb, standarde de evaluare, astfel încât să scadă numărul celor care primesc burse.

Ministrul Educației consideră că prin acordarea bursei de merit de la nota 8.50 se deformează ideea de performanță.

Nemulțumiți că nu se schimbă criteriile de acordare, elevii au anunțat că vor ataca decizia în instanță și vor continua protestele.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI