Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria până la soluționarea cererii de extrădare

Elena Udrea în fața instanței din Bulgaria
Elena Udrea în fața instanței din Bulgaria
14 aprilie 2022, 11:58

Udrea rămâne în arest până când justiția bulgară va decide asupra cererii de extrădare formulate de autoritățile române.

Judecătorii bulgari au amânat miercuri pronunţarea sentinţei în cazul extrădării Elenei Udrea cu cinci zile şi au cerut autorităţilor române informaţii despre închisoarea în care a stat. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 19 aprilie la ora 14.30.

Elena Udrea a fost audiată miercuri, în Bulgaria, în procesul de extrădare. Ea le-a spus judecătorilor bulgari că este persecutată politic în România și decizia de arestare încalcă nu doar Constituției României, ci și legile Curții Europene de Justiție.

Judecătorii au decis să solicite mai multe informații autorităților romane și au amânat sentința cu cinci zile pentru a obține informații din România.

Elena Udrea a plecat din România în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins contestația și a consfințit condamnarea sa la 6 ani de închisoare în dosarul de corupție Gala Bute. Ea a fost prinsă de poliția bulgară aproape de granița cu Grecia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă