Elena Udrea rămâne cu sentința din Gala Bute. ÎCCJ a amânat luarea unei decizii

Elena Udrea
Elena Udrea
23 mai 2022, 15:00

Udrea a cerut să fie audiată în România personal, nu prin videoconferință, însă a absentat de la proces, fiind încă în Bulgaria.

Completul format din 5 judecători a decis să amâne luarea unei decizii, susținând că nu există o procedură având în vedere că Elena Udrea este în Bulgaria.

Curtea de Apel de la Sofia a amânat pentru începutul lunii iunie o decizie definitivă în legătură cu cererea de extrădare formulată în cazul Elenei Udrea. Procesul fostului ministru al Turismului se va judeca pe 1 sau 8 iunie în funcție de documentele privind dosarul ei cerute de judecătorii bulgari.

Anterior, Udrea a transmis prin avocaţii săi că nu vrea să fie audiată de judecătorii români prin videoconferinţă din Bulgaria, însă ar dori să fie prezentă la proces.

Elena Udrea a postat duminică un mesaj pe Facebook, în care se plânge că a stat ilegal 46 de zile în arest.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Vâlcov, Bica) şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute. Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi, evident, in libertate”, a scris Udrea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite