Elena Udrea cere demisia șefei DNA. Fostul ministru spune că va face plângere la CSM

6 iulie 2017, 10:13

Elena Udrea a venit, joi, la Înalta Curte pornită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Ea spune că ia în calcul să facă plângere la Parchet și CSM împotriva acesteia.

Elena Udrea cere demisia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Udrea spune că procuroarea Mihaiela Iorga Moraru, revocată miercuri  din DNA, îi confirmă practic susținerile din ultima perioadă. În urmă cu două zile, procuroarea a relatat un fapt grav –  ea a spus că actuala conducere a DNA i-ar fi cerut spus să o rețină pe Elena Udrea, deși DNA obținuse aviz de la Parlament doar pentru reținere, nu și pentru arestare, iar reținerea ar fi fost lipsită de logică, în condițiile în care DNA nu ar mai fi putut-o duce la instanță pe Elena Udrea pentru emiterea unui mandat de arestare, a transmis corespondentul TVR Alex Costache.

Laura Codruța Kovesi: „Nu e nicio tensiune în DNA. Nu îmi dau nicio demisie, nu am motive!”

„Înțeleg că instigarea la represiune nedreaptă, ceea ce eu cred că este fapta pe care a săvârșit-o doamna Kovesi nu este pedepsită penal. În mod cert, voi face o plângere la CSM și vom vedea. Vor veni și vremuri când toate aceste plângeri pe care le-am fcut vor fi luate în seamă și analizate corect”, a spus Elena Udrea.

„Procurorul M.I. Moraru: Mi s-a cerut să o rețin pe E. Udrea, deși Parlamentul nu dăduse aviz pentru arestare. N-am vrut să fac circ mediatic”

Elena Udrea a folosit această dezvăluire a procuroarei Mihaiela Iorga Moraru. A acuzat abuzuri din partea DNA și a solicitat demiterea Laurei Codruța Kovesi, a mai relatat jurnalistul TVR.

„E un scandal intern destul de puternic în DNA, care ne arată anumite practici pe care le credeam dinainte de ’89. Săptămâna viitoare voi publica noi date, sunt două interviuri stupefiante – doi oameni care povestesc niște lucruri, care și pentru mine sunt noi. Te lasă cu gura căscată„, a declarat Dan Andronic.

ÎCCJ ia în calcul să trimită dosarul privind finanțarea campaniei lui Băsescu la Curtea de Apel

Elena Udrea s-a prezentat din nou, joi, în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Este al doilea termen, iar Elena Udrea ar trebui să afle dacă se va menţine măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA.

Până la urmă, ÎCCJ nu a mai luat în discuție solicitarea de a pune în dezbatare controlul judiciar, în schimb instanța a ridicat din oficiu problema competenței și există intenția din partea judecătoarei care are acest dosar de a declina către Curtea de Apel București (CAB) întrucât faptele care i se impută Elenei Udrea nu ar fi fost comise în calitate de ministru, ci de șef de campanie. Iar, competența ar fi a CAB întrucât Elena Udrea este avocat și Ioana Băsescu este notar și aceștia sunt judecțai de CAB. Rămâne să se pronunțe instanța pe această exceoție ridicată de ea însăși, a transmis corespondentul TVR Alex Costache.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă