UPDATE Elena Udrea cere anularea condamnării de șase ani în dosarul Gala Bute. Instanța a decis amânarea pronunțării pentru 22 iunie

20 iunie 2022, 12:17

 

Avocatii apărării au încercat să-i convinga pe judecători să suspende condamnarea la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Ei au adus ca argument solicitarea adresată Curții Europene de Justiție, pentru care răspunsul ar putea veni și în doi-trei ani.

Elena Udrea a fost adusă la instanță de la Penitenciarul Târgșor,fiind escortată de un număr impresionant de gardieni și gardieni. Numai în sala de judecată s-au aflat în permanentă şase angajați ANP. Avocații apărării au încercat să convingă instanța să suspende măsura încarcerării pentru că, susțin ei, s-au adresat Curții europene de Justiție și până la primirea răspunsului pot trece și doi trei ani.

Silvia Uscov, avocată: „Apreciem că aceste întrebări sunt necesare pentru lămurirea hotărârii CJUE din 21 decembrie 2021, care a stat la baza contestației în anulare și a recursului în casație din prezent, și mai avem o întrebare referitoare la abuzul în serviciu. Noi solicităm aceste lămuriri de la Curtea Europeană”.


Întrebată ce va face dacă CJUE va răspunde peste trei ani, avocata a spus că „de aceea am solicitat suspendarea executării pedepsei cu închisoarea”.

În sala de judecată s-a aflat și iubitul Elenei Udrea, Alexandru Alexandrov, care a încercat să îi arate acesteia o filmare cu fiica lor. Bărbatul spune că nu vrea ca fetița să își vadă mamala închisoare și, de aceea, nu o va duce la vizită la Penitenciarul Târgșor.
Alexandru Alexandrov: „M-am dus mai lângă ea, ca să îi arăt o poză cu fetița, dar doamna care o păzea nu m-a lăsat.Mi-e greu să merg cu eala vizită, pentru că discuția se desfășoară în spatele unui geam, nu a văzut-o de două luni pe mama ei, Ea nu știe ce face mama ei și unde e,încerc să o țin departe de ceea ce se întâmplă cu ea.”

În instanță, chiar Elena Udrea li s-a adresat judecătorilor: „Avem de-a face cu un abuz nemaiîntâlnit în justiţia românească. Abuzul s-a întâmplat la această instanţă şi consider că dumneavoastră aveţi datoria morală să gășiţi o soluţie în cadrul legii să suspendaţi executarea pedepsei până găsim o soluţie legislativă de completare a recursului în casaţie”, a declarat fostul ministru al Turismului.

ACTUALIZARE Judecătorii au amânat pentru 22 iunie pronunțarea în dosarul Gala Bute privind recursul în casație invocat de Elena Udrea. Este ultima cale de atac a sentinței de șase ani pe care trebuie să o execute fostul ministru.

ACTUALIZARE Instanța s-a retras pentru pronunțare.

ACTUALIZARE Elena Udrea nu a făcut declarații în fața judecătorilor. A fost întrebată  dacă dorește să spună ceva și a spus doar că este de acord cu tot ceea ce susțin apărătorii săi.

Azi se judecă acest recurs în Casație prin care fostul ministru al turismului cere anularea pedepsei de 6 ani dată în Gala Bute de către judecătorii Înaltei Curți.

Într-o postare făcută duminică pe rețelele de socializare, Elena Udrea susține că este nevinovată și că întreg probatoriul în acest dosar s-a bazat doar pe mărturiile a trei denunțători care, deși ar fi fost implicați din punct de vedere penal în acest dosar, au săpat nevinovați.

„Cine se teme de rejudecarea Galei Bute? Am citit motivarea halucinantei Decizii a ICCJ prin care DOAR MIE, dintre toate cazurile similare, mi s-a respins dreptul a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute, și sunt uluită de argumentele pe care cei 4 judecători le aduc pentru respingerea contestației mele în anulare. Dacă această motivare ar fi fost făcută de judecători de la cea mai mică judecătorie din țară, poate cineva le găsea o scuză. Dar ea este asumată de judecători de la cea mai înaltă instanță din România, Înalta Curte de Casație și Justiție, și, chiar de către niște judecători pe care eu îi consider dintre cei profesioniști!” – a scris Elena Udrea pe Facebook.

Fostul ministru le cere judecătorilor să îi anuleze pedeapsa.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă