Elena Udrea află pe 19 aprilie dacă va fi extrădată. Procurorii au amânat pronunțarea și au cerut informații despre condițiile de detenție din România

13 aprilie 2022, 12:32

Elena Udrea a fost audiată astăzi, în Bulgaria, în procesul de extrădare. Ea a spus judecătorilor bulgari că este persecutată politic în România și decizia de arestare încalcă, nu doar Constituției României, dar și legile Curții Europene de Justiție.

Judecătorii au decis să solicite mai multe informații autorităților romane și au amânat sentința cu cinci zile pentru a obține informații din România.

Elena Udrea a contestat măsura arestului preventiv şi a cerut arest la domiciliu, într-o casă pe care a închiriat-o în Bulgaria.

La ora 14.30 este programată audierea Elenei Udrea în Bulgaria. Un complet de trei judecători va decide dacă fostul ministru al Turismului va fi extrădat sau nu în România.

Ar putea fi doar o primă înfățișare, avocații Elenei Udrea pot ridica o serie de obiecții, printre ele ar putea figura cea privind condițiile de detenție din România sau o serie de vicii de procedură. În acest caz, judecătorii ar trebui să formuleze o serie de solicitări prin care să ceară lămuriri României.

Această primă decizie nu va fi definitivă și poate fi contestată.

Mâine la Cutea de Apel din Sofia se va judeca recursul formulat de avocații Elenei Udrea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă