Elena Udrea, primul mesaj din închisoare: Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României. Nicio mamă să nu treacă prin ce trec eu

Elena Udrea
Elena Udrea
20 aprilie 2022, 15:20

“Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles că sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României și a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimați în mod public. Este nu doar cauza mea, ci și cauza apărării Constituției. Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment și îmi da speranță că nedreptatea și nelegalitatea la care sunt supusă, vor lua sfârșit în curând” – se arată în mesajul fostului ministru al Turismului, postat pe Facebook de Alexandrov Adrian.

Elena Udrea amintește în mesaj și de fetița ei „lăsată fără mamă pentru a doua oară”.

Elena Udrea va fi extrădată în România, a decis marți Tribunalul din orașul Blagoevgrad. Decizia instanței nu este însă definitivă.

Udrea a fugit din România în 7 aprilie, cu puțin timp înainte ca instanța supremă să pronunțe soluția definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute și a fost reţinută în apropierea punctului de frontieră Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, în urma unei solicitări urgente a Poliţiei Române.

La cererea autorităţilor române, a fost reţinută pentru 24 de ore pentru a o împiedica să părăsească ţara sau să fugă, și ulterior a fost arestată preventiv.

Udrea a cerut instanței să fie plasată în arest la domiciliu, prezentând documente care arată că și-a închiriat în Bulgaria o locuință, pentru următorii 7 ani.  Dacă va fi adusă în România, Udrea și-ar putea ispăși pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor (jud.Prahova). Ea a fost încarcerată acolo și în primăvara lui 2015, după ce a fost arestată preventiv în dosarul “Gala Bute”.

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru luare de mită și abuz în serviciu. În 2018, când Instanţa Supremă a decis condamnarea definitivă în dosarul Gala Bute, Elena Udrea era în Costa Rica, unde avea statut de refugiat politic. A fost încarcerată acolo pentru câteva luni, însă, în decembrie 2018, de Crăciun, după ce ICCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul său, Udrea a fost eliberată. Ea s-a întors apoi în România, împreună cu fetiţa pe care a născut-o în Costa Rica.

Gala Bute nu este singurul dosar al fostului ministru al Turismului. Elena Udrea aşteaptă decizia definitivă şi într-un dosar în care a fost condamnată la închisoare, împreună cu fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru nereguli privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Curtea de Apel a condamat-o în acest caz pe Udrea la 8 ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă