Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest în Costa Rica. Judecătorii le-au respins apelul

3 noiembrie 2018, 11:03

După decizia magistraţilor, iubitul Elenei Udrea a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături de fetiţa lor.

 

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea se află în arest preventiv pentru două luni, după ce a fost reţinută de către Biroul Naţional al Interpol din Costa Rica la 3 octombrie, alături de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

La mijlocul lunii octombrie, Elena Udrea şi Alina Bica au înaintat o cerere de eliberare. Solicitarea Alinei Bica nu fusese încă judecată la momentul apariţiei articolului.

Ministerul Public din Costa Rica a confirmat că solicitarea Elenei Udrea a fost respinsă şi că ea va rămâne în arest preventiv.

Fost ministru al Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea a fost condamnată în vară la 6 ani de detenție cu executare pentru corupție în dosarul „Gala Bute”, iar fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a primit 4 ani de detenție pentru favorizarea infractorului în dosarul Tender-Videanu.

Elena Udrea şi Alina Bica aveau alertă roşie în baza de date a Interpol. La începutul lui octombrie, cele două au fost ridicate direct de pe stradă, în centrul oraşului San Jose.

Udrea și Bica nu au putut fi extrădate imediat, întrucât au depuse cereri de azil în Costa Rica.

Elena Udrea are un copil nou născut iar avocatul ei, Veronel Rădulescu, a susținut în repetate rânduri  că șansele de extrădare sunt minime, deoarece copilul este cetățean costarican și în acest stat se interzice despărțirea de mamă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă