Elena Udrea și Alina Bica duceau o viață de lux în Costa Rica, dar încercau să-și ascundă urma, relatează presa locală

6 octombrie 2018, 14:39

Potrivit unei publicații din Costa Rica, Elena Udrea și Alina Bica locuiau într-un imobil de lux în San Jose, unde chiria era exorbitantă.

Cele două fugare își luaseră măsuri de precauție să nu fie depistate, astfel că își schimbau de mai multe ori reședința și plăteau întotdeauna cash. Udrea și Bica nu s-au apropiat niciodată de un bancomat, susțin jurnaliștii, care mai arată că femeile luau deseori masa în restaurante de lux.

Presa a obținut datele chiar de la agenții serviciilor de informații. Aceștia o filau de câteva luni.

În primul mesaj transmis după arestarea Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, partenerul de viață al acesteia, a scris pe o rețea de socializare că trece prin momente dificile și tot ce își dorește este ca fetița sa „un suflet nevinovat … să nu fie ținută departe de mama ei, pentru că acum este momentul în care are cea mai mare nevoie de ea”.

Mentorul Elenei Udrea, fostul președinte Traian Băsescu, s-a abținut să comenteze evoluțiile în acest caz.

După decizia de arestare pentru 60 de zile, Elena Udrea și Alina Bica au fost încarcerate în închisoarea pentru femei El Buen Pastor, scrie presa din Costa Rica.

În acest timp, autoritățile de la București trebuie să trimită documentația completă pentru a cere extradarea fugarelor.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: Două luni e aproape imposibil sau foarte greu să se îndeplinească toate aceste proceduri. Pentru că, la momentul de față, suntem în situația în care nici măcar nu a fost redactată și motivată soluția de condamnare. Până ea va fi trimisă la Ministerul Justiției, până va fi tradusă împreună cu actele și cu probele care stau la baza condamnării.

Elena Udrea și Alina Bica au primit condamnări definitive în România. Fostul ministru a primit 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită și abuz în serviciu. Iar Fosta șefă a DIICOT a fost condamnată la 4 ani după gratii pentru favorizarea făptuitorului.

Penitenciarul Buen Pastor este un adevărat coşmar pentru deţinutele aflate în custodie. Puşcăria apare şi într-un raport al Departamentului de Stat American. Acesta îl prezintă drept un loc supraaglomerat, fără condiţii elementare și cu multe violenţe între deţinute.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite