ELCEN: Scurtcircuit la staţia de tratare a apei la CET Bucureşti Sud. Joi se va reveni la parametrii de funcţionare corespunzători

CET Sud / Facebook ELCEN
CET Sud / Facebook ELCEN
3 mai 2023, 19:46

„ELCEN anunţă că miercuri, 3 mai, ora 15:14, a intervenit un scurtcircuit pe alimentarea cu tensiune electrică a staţiei de tratare a apei din cadrul CET Bucureşti Sud, fapt ce a condus la imposibilitatea tratării apei şi, implicit, a funcţionării centralei. Miercuri, 3 mai, un scurtcircuit produs la staţia de tratare a apei din cadrul CET Bucureşti Sud a condus la declanşarea cazanului nr. 4 şi a turbinei cu abur nr. 3, ceea ce a condus la indisponibilizarea centralei”, se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, echipele de reparatori şi electricieni ale ELCEN au intervenit imediat pentru a remedia situaţia apărută, astfel că la ora 17:00 s-a reuşit punerea parţială sub tensiune a staţiei de tratare a apei.

Sarcina termică va fi preluată de un cazan de apă fierbinte care va fi pornit în cursul acestei seri, astfel încât se va relua în scurt timp livrarea agentului termic din CET Bucureşti Sud, precizează ELCEN.

„Facem toate eforturile pentru a reveni cât mai repede la schema normală de funcţionare. Revenirea se va face progresiv. Estimăm că în această seară, CET Bucureşti Sud va livra agent termic la o temperatură redusă faţă de comanda Termoenergetica, urmând ca în cursul zilei de mâine să se revină la parametrii de funcţionare corespunzători. Regretăm situaţia apărută. Asigurăm locuitorii racordaţi la sistemul de termoficare din Bucureşti că angajaţii Elcen fac la acest moment tot ce le stă în putinţă ca să reducă cât mai mult disconfortul creat”, mai spun reprezentanţii ELCEN.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite