Egipt: Un secol de la descoperirea mormântului lui Tutankamon

19 noiembrie 2022, 13:07

Ziarele din acea vreme spuneau că cinci bărbați au murit din cauza unui blestem de la intrarea în mormântul lui Tutankhamon, inclusiv Lordul Carnarvon. Istoricii se întreabă dacă acesta a fost un prim exemplu de știri false.

Lady Fiona Carnarvon, scriitoare și istoric: A fost cineva care nu a renunțat niciodată. A continuat să caute mormântul faraonului pierdut Tutankhamon. Și cred că nu era vorba de comori, ci de cunoștințe și opere de artă. Așa că a fost o ambiție diferită, cred, care i-a alimentat interesul și pasiunea.

Dr. Daniela Rosenow, egiptolog, Institutul Griffith: Carnarvon încheiase această înțelegere exclusivă cu Times și numai ei aveau acces la imaginile originale, iar celelalte ziare erau în sfârșit și ele în poziția de a-și crea propria poveste. Așa că poate că acesta este primul exemplu de știri false.

Descoperirea acestui prim tezaur va duce la înțelegerea de către specialiști a contextului și a credințelor funerare egiptene. Acest tezaur vorbește despre mentalitatea egipteană cu privire la lumea de dincolo.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite