Șeful serviciilor de informaţii: Australia, confruntată cu provocări de spionaj fără precedent

Australia steag
Australia steag
22 februarie 2023, 11:34

În evaluarea anuală a ameninţărilor, directorul general ASIO Mike Burgess a avertizat că „mai multe naţiuni” folosesc spionajul pentru a-şi promova interesele în Australia. „Unele dintre guvernele care fac aceste lucruri sunt considerate prietene. Altele sunt regimuri autoritare cu valori foarte diferite de ale noastre”, a spus el.

„Varietatea guvernelor care conduc (acţiuni) de spionaj vă va surprinde”, a notat Burgess.

Vorbind marţi seară la sediul ASIO din Canberra, şeful agenţiei a spus că Australia „se confruntă cu provocări de spionaj fără precedent” afectând securitatea, democraţia, suveranitatea, economia şi păturile sociale ale Australiei”.

„Mai mulţi australieni sunt vizaţi pentru spionaj şi interferenţă străină decât oricând în istoria Australiei – servicii de informaţii străine mai ostile, mai mulţi spioni, mai multe ţinte, mai mult rău, mai multe investigaţii ASIO, mai multe perturbări ale ASIO”, a adăugat Burgess.

Potrivit şefului agenţiei, personalităţi judiciare, jurnalişti şi veterani ai armatei sunt printre cei vizaţi de serviciile de informaţii străine.

Burgess a avertizat de asemenea că în ciuda reducerii nivelului ameninţării teroriste la „posibil” anul trecut, pericolul nu a fost „stins”.

Cu toate acestea, a subliniat el, „spionajul şi interferenţa străină sunt acum principala noastră preocupare de securitate”.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite