Șeful salvamarilor din Costinești: Am avut caz când stăteam pe malul apei și resuscitam pe cineva și o persoană a sărit în apă lângă noi. (...) Educat sau nu, instinctul de conservare trebuie să existe

Turiștii care ignoră steagul rosu și intră în mare, punând in pericol viața lor, dar și pe cea a salvamarilor, pot fi disciplinați doar cu amenzi usturătoare.Autoritățile caută soluții pentru a schimba legea.

21 August 2023, 13:29 (actualizat 21 August 2023, 13:34) Știrile TVR |

Numai în această săptămână, 16 turiști au fost surprinși de curenți și purtați în larg. Pe șase dintre ei, salvamarii nu au mai reușit să îi salveze. Abia aseară poliția a mers pe plaje pentru a informa turiștii despre pericolul valurilor și nerespectarea indicațiilor savamarilor. Despre acest subiect a vorbit Nicolae Serafim, coordonatorul echipei de salvamari din Costinești.

„În afară de faptul că noi fluierăm și vorbim cu ei, altceva nu putem face. Nu avem autoritatea necesară ca să îi putem amenda. (...) După ce plecăm, intră în apă. Toate programele TV arată exact ce se întâmplă, cum mor oameni, cu familii îndurerarate care plând după cel pe care l-au pierdut. Nu știu de ce nu înțeleg ei acest lucru. Chiar dacă ești educat sau nu, instinctul de conservare trebuie să existe. Am avut caz când stăteam pe malul apei și resuscitam și o persoană a sărit în apă lângă noi”, a spus Nicolae Serafim, care îi sfătuiește pe turiști să respecte indicațiile steagurilor arborate de salvamari:

“Să respecte marea și să își respecte viețile. Ăsta este sfatul meu. Spre bucuria noastră, acum marea s-a liniștit. Vrem ca oamenii să înțeleagă că suntem împreună cu ei, nu suntme dușmanii lor, nu vrem să amendăm pe nimeni, nu vrem să facem răi nimănui. Vrem doar ca viața să nu se termine în mare”.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 3°C 5°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI