Șeful marinei militare din Germania a demisionat, după ce a declarat că Vladimir Putin merită respect

Comandantul marinei germane a demisionat. Viceamiralul a fost criticat dur după ce a spus că Vladimir Puțin merită respect și că Ucraina nu va recâștiga Crimeea anexată de Rusia.

23 Ianuarie 2022, 14:51 Știrile TVR |

Viceamiralul Kay-Achim Schönbach a făcut aceste declarații în timpul unei discuții la un seminar organizat de un think tank în India. Înregistrarea video a fost publicată pe mediile sociale. Comentariile sale au venit într-un moment sensibil după ce Rusia a masat 127.000 de militari și armament greu la frontiera cu Ucraina. Aliații din NATO, în special Statele Unite, fac eforturi diplomatice pentru a preveni o escaladare.

Vice-amiral Kay-Achim Schönbach, fost comandant al marinei militare germane: "Miniştrii m-au întrebat: ce credeţi că vrea Rusia cu adevărat ... este Rusia interesată să aibă o fâşie mică şi îngustă din Ucraina pe care s-o integreze? Am spus: Nu, este un nonsens! Cred că Putin pune presiune pe ei pentru că poate!"

El ştie că divide Uniunea Europeană. Ceea ce vrea cu adevărat este respectul. Vrea când se privesc în ochi să vadă respect! Şi, Dumnezeule, să oferi cuiva respect nu costă mult, chiar nimic.

Rusia neaga că ar intenționa să invadeze Ucraina.

Kay-Achim Schönbach, fost comandant al marinei militare germane: "Rusia este o ţară veche, Rusia este importantă pentru că şi noi, India şi Germania, avem nevoie de Rusia împotriva Chinei."

Schönbach a fost aspru criticat de ministrul apărării, care a precizat că declarațiile viceamiralului nu reflecta poziția Germaniei.

Fostul comandant al marinei militare germane și-a cerut scuze pentru comentariile făcute. El a spus că afirmațiile sale au pus ministerul apărării în dificultate, iar demisia sa a fost absolut necesară pentru a evita afectarea imaginii forțelor navale, a forțelor armate germane și, mai ales, a Germaniei însăși. Ucraina a cerut respingerea publică a declarațiilor viceamiralului.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI