Șeful diplomației franceze va vizita România în curând pentru a transmite un mesaj de solidaritate

Ministrul de Externe francez Jean-Yves Le Drian
Ministrul de Externe francez Jean-Yves Le Drian
26 ianuarie 2022, 19:45

”Voi călători cu omologul meu german (Annalena Baerbock) la Kiev în câteva zile şi apoi în România pentru a-i asigura pe colegii noştri români de solidaritatea noastră”, a declarat şeful diplomaţiei de la Paris în faţa senatorilor francezi.

Demnitarul francez a adăugat că Franţa este solidară cu ţările est-europene care ar putea fi afectate de actuala situaţie.

”Situaţia Ucrainei este foarte tensionată, dar luăm toate iniţiativele necesare pentru a declanşa un proces de detensionare”, a declarat Le Drian.

În ultimele luni, Rusia a concentrat zeci de mii de militari la frontiera sa cu Ucraina şi a făcut tot mai multe manevre militare, stârnind temeri privind o invazie. Moscova neagă orice plan în acest sens, însă Kremlinul insistă să primească garanţii scrise pentru securitatea sa, inclusiv promisiunea că Ucraina nu va fi primită în NATO.

România, stat membru al NATO şi al Uniunii Europene, are o frontieră de 600 de kilometri cu Ucraina şi se pregăteşte pentru un posibil flux de refugiaţi ucraineni în eventualitatea unei invazii ruse, notează Reuters.

NATO are o forţă multinaţională de până la 4.000 de militari în România. Parisul s-a oferit să trimită trupe suplimentare în această ţară dacă este necesar, adaugă sursa citată.

VEZI și Ministrul francez al Forțelor Armate, la București. Întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă și cu omologul Vasile Dîncu

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite