Șeful armatei americane: Ucrainenii mai au între 30 şi 45 de zile pentru a obține un succes major în contraofensivă, înainte ca vremea să se înrăutățească

Gen. Mark Milley
Gen. Mark Milley
10 septembrie 2023, 20:41

Forțele ruse au lansat 32 de drone explozive asupra Ucrainei, majoritatea deasupra regiunii Kiev, potrivit armatei ucrainene, care spune că a doborât 25 dintre ele.

Resturi din drone au căzut în mai multe cartiere din Kiev, inclusiv peste o clădire rezidențială, fără a provoca victime. S-a declanșat însă un incendiu. O persoană a suferit un atac de panică într-o altă zonă din Kiev unde au căzut resturi de dronă.

A fost o experiență înspăimântătoare, nu pot exprima în cuvinte. Am auzit un sunet ca de motocicletă zburând pe deasupra. Apoi a fost o explozie puternică, urmată de un fulger imens de lumină. Locuiesc la primul etaj, iar explozia a fost atât de puternică, geamurile s-au spart.

Într-un interviu pentru BBC, generalul Mark Milley, șeful armatei americane, admite că ofensiva lansată în iunie de ucraineni a fost mai lentă decât se aștepta. El consideră că există o fereastră de oportunitate de peste o lună de zile pentru străpungerea în forță a liniilor rusești.

Mark Milley, general, şeful armatei americane:Ucrainenii au realizat constant progrese și au menținut o putere de luptă semnificativă. Mai există încă o perioadă rezonabilă de timp, probabil aproximativ 30-45 de zile de vreme favorabilă pentru luptă. Deci ucrainenii nu au terminat. Această bătălie nu s-a încheiat. Este prea devreme să spunem cum se va termina asta. Ei au obținut cel puțin succes parțial în ceea ce și-au propus, și acest lucru e important.

Am spus de la începutul acestui război că va fi unul lung, lent, greu și cu multe victime, şi exact asta este„, a comentat generalul Milley.

Noul ministru ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a cerut Occidentului să furnizeze mai multe arme grele Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite