Șeful Alianței Globale pentru Vaccinuri și Imunizare: Este prea devreme pentru a nu mai considera pandemia de COVID-19 o urgenţă de sănătate la nivel global

Covid-19
Covid-19
12 decembrie 2022, 20:31

Un organism al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se întruneşte la fiecare câteva luni pentru a decide dacă noul coronavirus, care a apărut în urmă cu trei ani în Wuhan, în China, reprezintă încă „o urgenţă de sănătate publică la nivel global”. Această decizie este menită să menţină un răspuns coordonat la nivel internaţional şi poate debloca fonduri pentru a colabora la partajarea vaccinurilor şi a tratamentelor.

Întrebat dacă OMS ar trebui să pună capăt situaţiei de urgenţă la reuniunea Comitetului de Urgenţă din ianuarie, Seth Berkley a declarat că situaţia „s-ar putea înrăutăţi”.

„Deci se presupune că ştiţi că dr. Tedros (şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus) se gândeşte la această situaţie globală, care s-ar putea înrăutăţi. S-ar putea îmbunătăţi. Noi nu ştim unde poate duce. Pare a fi un moment dificil să ridici această situaţie de urgenţă”, a declarat el pentru jurnalişti.

„Noi am terminat cu virusul, dar virusul nu a terminat cu noi”, a adăugat el.

Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI) face parte din mecanismul COVAX care a furnizat aproximativ 1,9 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID în 146 de ţări.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă