Eforturi pe șantierele stadioanelor pentru EURO 2020. Ludovic Orban: „Trebuie să ne asigurăm că toate lucrările care au demarat se vor derula în conformitate cu programul de lucru”

18 noiembrie 2019, 12:25

Stadionul din Giulești a fost demolat în iulie și ar trebui refăcut până în iunie, anul viitor, dar lucrările sunt întârziate cu 4 luni. În mare parte, din cauze birocratice.

Suporterii echipei Rapid au profitat de ocazie să ceară mai multe locuri în tribune.

În Ghencea s-a lucrat în alt ritm, deși are același constructor. S-a ajuns până la acoperișul stadionului, cel mai mare dintre cele 4 din București, în afară de Arena Națională. Constructorul spune că a fost realizat în proporție de 65 % și că până la sfârșitul lunii mai, a anului viitor, va fi gata, pentru ca aici să se desfășoare meciurile de antrenament.

La cel de-al 4-lea stadion, Dinamo, lucrările nici n-au început din cauza situației juridice neclarificate.

Costurile refacerii și pregătirii celor 3 stadioane au fost estimate la 160 de milioane de euro, bani care provin integral din bugetul de stat.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ACTUALIZARE Nicio șansă să terminăm stadionul Rapid până în iunie, anul viitor, când va începe campionatul, așa cum se angajase guvernul.

Și suporterii echipei Rapid l-au așteptat pe premier la stadion, ca să îi ceară mai multe locuri în tribune.

Luiza Gireadă: Stadionul din Ghencea este cel mai avansat din punct de vedere al lucrărilor. Constructorul spune că a fost realizat în proporție de 65% și că până la sfârșitul lunii mai a anului viitor va fi gata pentru ca aici să se desfășoare meciurile de antrenament.

Al doilea stadion care ar putea găzdui antrenamentele este cel de la Arcul de Triumf.

La cel de-al 4-lea stadion, Dinamo, lucrările nu au început din cauza situației juridice neclarificate.

ACTUALIZARE „În afara stadioanelor, mai avem angajamente care sunt legate de finalizarea Aeroportului Băneasa. Calea ferată se confruntă cu un posibil blocaj datorat unui acțiuni în instanță. Sperăm să deblocăm”, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Trebuie să ne asigurăm că toate lucrările care au demarat se vor derula în conformitate cu programul de lucru și cel puțin acele lucrări care pot fi finalizate să fie finalizate”, a mai adăugat Orban.

Gheorghe Popescu: „Va fi foarte bine să terminăm stadioanele. Cel puţin Ghencea, pentru că pe el l-am introdus în planurile de antrenament pentru EURO 2020 în acest an. Dacă va fi gata şi Arcul de Triumf, îl vom introduce şi pe el. Stadionul Rapid îl vom termina undeva în luna octombrie, dar el nu e dat ca bază de antrenament pentru EURO. În momentul de faţă, pentru antrenamente ne bazăm pe Stadionul Steaua 100% şi pe Arcul de Triumf, dar pe acesta din urmă încă nu l-am introdus în plan. Ceea ce e important este că UEFA nu se uită neapărat cu ochi critici la construcţia stadioanelor, ci se uită la cele 12 garanţii guvernamentale pe care România şi le-a asumat în dosarul de candidatură. Iar aceste garanţii guvernamentale sunt realizate acum în proporţie de 95%. Deci EURO 2020 se va realiza în condiţii excelente pentru că ceea ce mai avem de făcut nu pune în pericol organizarea competiţiei”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite