Șefii Poliției Române au prezentat un raport privind crimele de la Onești. Nereguli crase ale polițiștilor băcăuani

11 martie 2021, 20:40

Împuternicitul adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, Florentin Brăcea, a declarat, joi, că poliţiştii care au intervenit în cazul Oneşti nu ştiau că autorul crimelor avea antecedente penale.

„O primă concluzie a anchetei – poliţiştii care au intervenit nu au documentat profilul autorului cu privire la existenţa antecedentelor penale, a dosarelor penale întocmite pe numele acestuia şi nici referitor la ameninţările transmise anterior comiterii faptelor”, a spus Brăcea într-o declaraţie de presă la sediul IGPR.

El a adăugat că datele care au fost transmise către IGPR au fost incomplete, eronate şi transmise cu întârziere de către poliţiştii din Oneşti.

„De asemenea, modul de relaţionare între factorii de decizie care au gestionat evenimentul a fost unul defectuos. Întrucât informaţiile pe care le avea coordonatorul acţiunii nu au ajuns şi la şeful echipei de intervenţie sau la negociator, respectiv negociatorul nu a fost informat despre dialogul telefonic al autorului cu operatorul 112 şi astfel nu a cunoscut eventualele revendicări formulate de acesta”, a spus Brăcea.

În plus, nu s-au luat în considerare plângerile făcute la adresa suspectului şi faptul că acesta mai comisese infracţiuni cu violenţă, una chiar în cursul anului 2021.

„Adjunctul inspectorului de poliţie judeţean Bacău, deşi avea toate datele necesare pentru evaluarea gravităţii situaţiei de risc, nu s-a deplasat la faţa locului în vederea coordonării acţiunii – a ajuns acolo în jurul orei 17,50”, a arătat Brăcea.

Pe 1 martie, un bărbat de 68 ani a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti, după care a anunţat la 112 că îi va omorî. La faţa locului au venit forţele de ordine şi un negociator care a încercat, mai multe ore, să îl determine pe bărbat să nu recurgă la faptă.

Bărbatul i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, moment în care forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului iar a doua a murit la spital.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite