Șefii Jandarmeriei, schimbați din funcție de ministrul de Interne

20 decembrie 2019, 15:46

„Am numit pe funcția de inspector general pe domnul colonel Enescu Bogdan, în vârstă de 46 de ani, absolvent al Academiei de Poliție Alexandru „Ioan Cuza”, are 23 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române. A îndeplinit mai multe funcții în cadrul Jandarmeriei Române. În prezent, are funcția de inspector șef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi a județului Ilfov și nu a avut nicio legătură cu evenimetele din 10 august 2018”, a spus ministrul de Interne.

Demnitarul l-a ales în funcția de șef adjunct al Jandarmeriei Române pe colonelul Câmpanu Ionuț Gabriel.

„Am avut astăzi de ales între cine să fie prim-adjunctul domnului Eenescu Bogdan și am decis, având și experința recentă din această săptămână de a cunoaște jandarmii din Afganistan, să numesc la conducerea Jandarmeriei Române pe jandarmul care conduce trupele din Afganistan. Ese vorba de domnul colonel Câmpanu Ionuț Gabriel, absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Interarme, promoția 1998, de 11 ani este în activitatea ministerului, în prezent ocupă funcția de adjunct al adjunctului șef al Inspectoratului de Jandarmi al județului Harghita, este șeful contigentului de jandarmi aflați în misiune internațională în Afganistan și în același timp este și consilierul Șefului statului major al Ministrului de Interne afgan. Deci are o recunoaștere profesională internațională, conduce acest contingent și consiliază un ministru din altă țară. Am considerat că îndeplinește toate criteriile pentru a reprezenta cu cinste Ministerul Afacerilor Interne, în conducerea Jandarmeriei Române”, a mai spus Vela.

Ministrul Vela a mai spus că așteaptă din partea noii conduceri a Jandarmeriei să „repare imaginea acestei instituții”.

Conform sursei citate, actuala conducere a Jandarmeriei se va întoarce la funcțiile pe care le deținea înainte a conduce structura din Ministerul de Interne.

„Domnul inspector general Florea (Constantin Florea – n.red.) se întoarce la unitatea din care a fost împuternicit la București, este vorba de Craiova și domnul Ceaușescu, unul din adjuncți, se întoarce la Vâlcea”, a mai spus Vela.

Ministrul de Interne a subliniat că, în ultima perioadă, nu „Jandarmeria Română nu a prea colaborat cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne în mai multe domenii”.

„Comunicarea cu Jandarmeria a lăsat de dorit în mai multe privințe, și la desecretizarea convorbirilor radio, de care ați luat act că au fost desecretizate în etape, cu multe întrebări, cu multe dileme, și evident că nu am pornit discuții despre strategii în Jandarmerie, decizii în Jandarmerie sau reorganizarea Jandarmeriei, discuții pe care evident le-am putut demara de când domnul Despescu este noul secretar de stat pe acest domeniu de competență și de astăzi, de jumătate de ora de când a semnat ordinul, domnul Enescu va conduce destinele Jandarmeriei”, a conchis sursa citată.

Sursa: Mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite