Eficiența vaccinurilor la 28 de zile după prima doză: Pfizer Biontech - peste 84%, AstraZeneca - peste 94%. Valeriu Gheorghiță: Este important să efectuăm rapelul la timp

Eficiența vaccinului produs de Pfizer Biontech, la 28 de zile de la administrarea primei doze, este de peste 84%, iar cea a vaccinului produs de AstraZeneca, la același interval de timp, este de 94%, a declarat marți medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, citând un studiu efectuat în Scoția.

23 Februarie 2021, 14:36 (actualizat 23 Februarie 2021, 15:55) |
Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca

Ieri au apărut date noi referitoare referitoare la eficiența, atenție, nu eficacitate, eficiență. Sunt date din viața de zi cu zi a vaccinurilor de la Pfizer și, respectiv, AstraZeneca, este un studiu prospectiv evaluat în Scoția pe aproximativ 5,4 milioane de persoane care au fost incluse în acest tip de evaluare. Peste 1, 1 persoane au fost vaccinate cu cele două tipuri de vaccinuri, doar cu prima doză. Acest număr de persoane vaccinate a fost comparat cu  3,2 milioane de persoane nevaccinate. Datele sunt cât se poate de bune în ceea ce privește eficiența față de numărul de persoane diagnosticate cu COVID-19 care au necesitat internare, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În urma studiului s-a constatat că, la un interval de aproximativ 28 de zile de la administrarea primei doze de vaccin, eficiența a fost de peste 85% pentru vaccinul produs de compania BionTech Pfizer și de peste 94 % pentru vaccinul produs de compania Astra Zeneca, în ceea ce privește internarea persoanelor cu COVID-19, a arătat președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că rezultatul studiului arată că, în cazul vaccinului produs de BionTech Pfizer este important să efectuăm rapelul la timp, pentru că datele din monitorizare au arătat că, după cele 28 de zile, rata de eficiență scădea. Deci este important să facem rapelul și, în același timp, confirmă încă o dată că vaccinul de la AstraZeneca este eficient față de formele de severe îmbolnăvire gravă, față internare și față de decese. Distanța dintre cele două doze este importantă în ceea ce privește eficienta acestui vaccin, a atras atenția medicul.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI