Efectul Brexit: punct vamal ridicat într-un sat medieval din Anglia

Pentru cei mai mulți britanici, Brexitul, care va deveni efectiv de la 1 ianuarie, este mai mult o noţiune abstractă. Nu asta pot spune locuitorii unor sate din sudul Angliei care resimt din plin impactul acelui vot. Peste noapte liniştea comunităţii a fost spartă de betoniere care toarnă, la propriu, fundaţiile viitoarei relaţii economice dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

12 Octombrie 2020, 21:39 (actualizat 12 Octombrie 2020, 23:13) |
$article.media.images[0].description
punct vamal ridicat într-un sat medieval din Anglia"

Biserica medievală St Mary este un simbol al acestei comunități din sudul Angliei și până de curând era înconjurată de stejari seculari și câmpuri verzi.

Acum însă, liniștea acestei comunități bucolice este stricată de betoniere și camioane care lucrează de zor la un punct vamal și o parcare suficient de mare pentru 2 mii de camioane. Un proiect despre care locuitorii nu știau nimic.

Sharon Swandale, localnică din Kent: Prima oară am aflat când am văzut un indicator care ne anunţa că s-au închis mai multe căi de acces. Am făcut o mică anchetă despre aceste lucrări şi am descoperit că este un proiect guvernamental să ridice o vamă.

Sharon, care locuiește într-un sat, învecinat vede turla bisericii St Mary din curte și făcea până acolo cel mult 20 de minute pe jos. Acum trebuie să se suie în mașină pentru un ocol de 6,5 km.

Această zonă supranumită Grădina Angliei este situată între Canalul Mânecii și portul Dover, principalele căi de acces dinspre Europa și pe unde trec anual 4 milioane de camioane cu mărfuri.

Cele mai multe vor face acum vama la Sevington.

Paul Bartlett, consilier local din Kent: Sper să creeze 300 de locuri de muncă, au şi un bun program de ucenicie care ar putea ajuta tinerii să înceapă să se perfecţioneze într-o carieră.

Acest teren de 11 hectare este doar unul din totalul de 10 identificate de guvern în toată Anglia pentru a ridica puncte vamale și alte elmente de infrastructură care să corespundă noii relații cu Uniunea Europeană

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 6°C 5°C
CLUJ 1°C 1°C
CONSTANTA 12°C 9°C
CRAIOVA 3°C 10°C
BRASOV 9°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI