Efectele pandemiei în Educație: peste 600.000 de elevi sunt rupți de școală. O soluție: orele remediale

Peste 600.000 de elevi sunt rupți de școală de când e pandemie. Sunt date oficiale de la profesorii care au răspuns unui sondaj realizat de organizația "Salvați Copiii". Ministrul Educației le propune tuturor să vină la ore pentru recuperarea materiei, dar elevii care dau examene naționale nu mai au timp de aşa ceva. Cei mai mulţi iau meditaţii private.

18 Martie 2021, 17:29 (actualizat 19 Martie 2021, 00:01) |
Efectele pandemiei în educație
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

S-a împlinit un an de când școlile au fost mai mult închise. Specialiștii strâng acum date reale despre pagubele produse de pandemie în învățământ. 600 de mii de elevi n-au avut acces la educația online și s-a văzut la final de semestru întâi, când 65 de mii de copii nu aveau note suficiente pentru închiderea situației. De aici până la abandon e doar un pas.

GABRIELA ALEXANDRESCU, președintele organizației Salvați Copiii: “Peste 85% dintre cadrele didactice apreciază că elevii lor necesită intervenție pe educație remedială”.

SORIN CÎMPEANU
, ministrul Educației: “Am insistat că aceste ore remediale să se facă cu prezența fizică, pentru că este absurd să încerci să recuperezi ceea ce ai pierdut din cauza predării online, tot prin predare online”.

Orice elev poate veni acum la orele de recuperare a materei.

RAREȘ VOICU, președintele Consiliului Național al Elevilor: “Am observat cu toții că meditațiile au devenit un fel de industrie paralelă a sistemului de învățământ clasic”.

A avut de suferit în această perioadă și starea psihică a multor copii, care au acum nevoie de consiliere.

Dr. ALEXANDRU RAFILA, reprezentantul României la OMS: “Cred că este un subiect care ar trebui să ne dea tuturor de gândit și introducerea în educația remedială a unor ore care să fie făcute, de consiliere psihologică, cu persoane care pot să înțeleagă problemele copiilor...”.

Ministrul Educației militează pentru susținerea examenelor față-n față, indiferent de scenariul epidemiologic.

SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației: “Am avut discuții la nivelul CNSU, despre o posibilitate de excepție, chiar și în zonele carantinate, pentru susținerea examenelor naționale”.

50 la sută dintre cadrele didactice s-au vaccinat până acum.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 0°C 3°C
CLUJ 2°C 6°C
CONSTANTA 8°C 12°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 3°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI