Efectele pandemiei: Șase vecine din Anglia au rămas însărcinate în aceeași perioadă. Natalitatea a scăzut în Europa

5 februarie 2021, 21:14

Stresul provocat de pandemie, incertitudinea economică sau carantina prelungită uneori alături de părinți sau socri sunt motive posibile ale unei realități evidente. Italienii au făcut mai puțini copii.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul național de statistică, în 15 mari orașe din Italia, în decembrie, la exact 9 luni de la debutul pandemiei, natalitatea a scăzut cu aproape 22 de procente – mai mult ca niciodată.

Și în Germania, 2020 este primul an din ultimul deceniu fără creștere demografică, iar în Marea Britanie s-au cumpărat mai puține cărucioare decât în orice an din ultimii 20. Dar există și excepții.

În Bristol, Anglia, pe o singură stradă, nu mai puțin de 6 vecine au rămas însărcinate aproape în același timp.

Jenni Parkinson, viitoare mămică: Este o uriaşă coincidenţă, dar îmi place să cred că am dat stratul unui trend. Nu ştiu ce să zic.

Caroline Hardman, viitoare mămică: Iniţial a fost doar un cuplu de care ştiam, apoi am aflat şi eu că sunt gravidă. Iar la scurt timp vorbeam cu Jenni care a fost entuziasmată şi mi-a spus că acum suntem 4. Parcă de câte ori vorbeam cu o vecină aflam că e gravidă.

Deloc suprinzător, vecinele au format un adevărat grup de susținere.

Una dintre viitoarele mămici este antrenoare de Yoga, așa că le-a mobilizat pe toate și se adună acum pe zoom pentru clase de exerciții pentru gravide.

Catherine Gilmore, viitoare mămică: Este grozav să avem atâtea familii pe stradă şi să ştim că la vară o să ne plimbăm împreună copiii. O să fie un adevărat festival aici, o să fie minunat.

Experții în demografie au prezis impactul carantinelor asupra natalității. Dar, la fel ca după alte evenimente negative majore, este de așteptat să urmeze o perioadă de creștere a numărului de nou născuți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite